Мед Атлант

Франківський драмтеатр підготував прем’єру музичної комедії “У джазі тільки дівчата”

29 та 30 вересня на головній сцені Франківського драмтеатру презентують музичну комедію “У джазі тільки дівчата”. Це — театральна прем’єра 84 сезону.

Про це розповів режисер Назарій Панів, передає Суспільне.

Режисер говорить, що довго вагався, чи варто ставити комедію під час війни.

“На базі нашого театру відкрився центр “Рух опору — Рух допомоги”, був величезний запит від переселенців. Люди з міст, які обстрілюють, постійно приходили в театр і питали про квитки. Вони пережили багато страшних речей і могли б бодай на кілька хвилин поринути в атмосферу 20-30-х років”, — розповідає Назарій Панів.

З його слів, команда не має наміру копіювати однойменну кінострічку з Мерилін Монро в головній ролі. Втім, можливо, легендарна білявка з’явиться на сцені як іронічна кіноцитата.

Акторка Ольга Комановська грає Дану Ковальчик “Цукерочку”.

“Я підійшла до Назарія й одразу запитала, чи ми не будемо одягати перуки, адже в оригіналі нашу роль виконувала Мерилін Монро. Він сказав, що ні, адже ми гратимемо не Монро, а Цукерочку. У нашій виставі — ціла цукерня”, – каже Комановська.

Поголена борода та підбори — такі випробування випали акторам Франківського драмтеатру.

“Коли мені запропонували взяти участь у виставі, то сказали: “Юро, а поголиш бороду?” Я відповів, що ні. А потім подумав, що це цікаво — залізти в сукню, стати на шпильки. Це — щось нове”, — розповідає актор Юрій Вихованець, який гратиме Джері “Дафну”.

“Моє знайомство з жіночими костюмами почалося у дитячому таборі. Там у нас був день навпаки: коли дівчата переодягалися у хлопців, а хлопці — в дівчат”, — додає актор Іван Бліндар, який виконуватиме роль Джо “Джозефіни”.

Спеціально до прем’єри у Франківському драмтеатрі створили 5-метровий дерев’яний потяг, на якому відбуватиметься дія. Окрім цього, команда розробила перуки для персонажів у стилі 1920 років та пошила 81 унікальний костюм.

До вистави залучать два акторські склади. 20 акторів братимуть участь у 20 танцювальних номерах, каже хореограф-постановник Дмитро Лека.

“Я обрав напрям лінді-хоп, тому що він розвивався саме в ті часи, та чарльстон. Ми намагаємося знайти щось середнє, щоб воно працювало належним чином — у дусі нашого часу”, — пояснює хореограф-постановник.

За словами директора Франківського драмтеатру Ростислава Держипільського, глядачі знають режисера Назарія Паніва за постановками “Станція”, “Людина з довгою тінню” та “Навернений грішник”.

“Вистава — це черговий етап для театру та насамперед для режисера-постановника Назарія Паніва”, — говорить директор Франківського драмтеатру.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...