Мед Атлант

Чужих дітей не буває: у Ворохті поліцейські навідались до евакуйованих малюків

Більше сотні дітей з Харкова нині проживає в одному із санаторіїв Ворохти. Це вихованці дитячих будинків та спеціалізованого закладу, яких евакуювали подалі від війни ще в березні.

З того часу їхній добробут та безпека на постійному контролі голови Національної поліції України Ігоря Клименка. До дітвори з подарунками та різноманітною допомогою регулярно навідують прикарпатські правоохоронці та небайдужі українці.

Цього разу працівники ювенальної превенції прибули з фахівцями кінологічної служби поліції Прикарпаття, а також з рятувальниками.
Спершу поліцейські радо поспілкувалися з дітьми та подарували кожному повітряні кульки. А кінологи провели їм пізнавальне дійсно. Продемонстрували, як службові собаки виконують команди та допомагають поліцейським у роботі. Вівчарка Рікко сподобалася дітям одразу. Він неї малюки не відходили ані на мить. Також дітвора посиділа в службовому автомобілі поліцейських. Їм розповіли про роботу правоохоронців, їхні спецзасоби та спецсигнали. Малеча мала змогу самотужки увімкнути маячки та сирену.
Рятувальники показали дітям, як гасити пожежу з брандспойтом. Кожен з вихованців санаторію міг відчути себе справжнім пожежником.
Ці діти нам не є чужі. Наші працівники тут несли службу цілодобово. Завжди контактуємо з керівництвом цього закладу і відповідаємо на всі їхні потреби. Їм допомагають усі, і великі підприємства зокрема. До прикладу, за сприяння генерального директора АТ «Укртранснафта» Володимира Цепенди та колективу компанії діткам передали різноманітну техніку, ноутбуки, планшет, під тонну теплого одягу і продукти. Такі вчинки надихають. Ми завжди підтримуємо благі наміри та активно допомагаємо. Цей раз не став виключенням. Поліцейські Прикарпаття долучилися до ініціативи та привезли телевізор, який знадобиться для успішного навчання, якісні продукти харчування, солодощі, канцтовари. Діти дуже змінилися за цей час. Зараз вони не відчувають ніякого дискомфорту. Вони свої, рідні. Дуже радо спілкуються та йдуть на контакт, – розповіла начальниця ювенальної превенції поліції Прикарпаття Алла Бойчук.
З березня у одному із ворохтянських санаторіїв посилилось три харківських заклади: два дитячих будинки та один спеціалізований заклад. Наймолодшим вихованцям нема й року. На Прикарпаття вони прибули фактично новонародженими. А найстарші – підлітки. Їм по 15 років. В санаторії вони не лише живуть, а й вчаться. На новому телевізорі, який подарували їм поліцейські, дітвора буде переглядати уроки з навчальної програми.
Ми отримали в подарунок телевізор, який нам дуже знадобиться, для того щоб вчителі, які приходять займатись з дітьми, могли максимально якісно робити свою роботу. Ми вдячні за допомогу та співпрацю і завжди раді бачити в нас, навіть просто в гості. Дітки завжди щасливі бачили поліцейських, – подякувала за допомогу медичний працівник санаторію Ольга Щерб’юк.
Сьогодні на Прикарпатті проживає 356 внутрішньо переміщених статусних дітей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...