Мед Атлант

Головний лісівник Франківщини заперечив свою причетність до виділення майже 38 га лісу в оренду на 49 років двом фірмам

Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Кокоць заперечив свою причетність до виділення у користування майже 38 гектарів лісу двом прикарпатським фірмам.

Про це він заявив сьогодні, 4 жовтня, під час звіту про 100 днів діяльності на посаді.

Законом не заборонено надавати в оренду лісові ділянки. Таке погодження надається тільки Держлісагентством. Управління немає права таке робити. Земля не передається, а залишається у державній власності, – прокоментував головний лісівник Прикарпаття.

Нагадаємо, раніше Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук підписала два розпорядження про виділення лісових ділянок у тимчасове користування.

Зокрема, ТОВ «Інтервіза» (м.Івано-Франківськ) отримало у довгострокове тимчасове користування лісову ділянку площею 10,3 га у  Марковецького лісництва державного підприємства «Івано-Франківське лісове господарство», для використання в рекреаційних цілях терміном на 49 років.

Приватне виробничо-комерційне підприємство «АНІК» (м.Івано-Франківськ) отримало у довгострокове тимчасове користування лісову ділянку площею 27,4 га, яка знаходиться в  Богородчанського лісництва державного підприємства «Осмолодське лісове господарство», з метою використання в рекреаційних цілях терміном на 49 років.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...