Мед Атлант

З Верховного Суду відрахували суддю Богдана Львова, у якого знайшли російський паспорт

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв відрахував суддю Богдана Львова, у якого знайшли російський паспорт.

Про це йдеться на сторінці Верховного Суду у Facebook.

У суді нагадали, що Конституція передбачає припинення суддівських повноважень, якщо він отримує громадянство іншої держави. У такому випадку відрахування зі штату суду здійснює голова суду. Князев каже, що рішення було для нього непростим, адже відрахування судді на такій підставі відбулося вперше.

«Але в часи повномасштабної війни з рф, коли на фронті та в тилу гинуть наші найкращі громадяни, ми не можемо дозволити навіть найменший сумнів в об’єктивності, незалежності та неупередженості Верховного Суду та всіх його суддів», — стверджує Князев.

Очільник суду каже, що хоча Львов заперечує наявність паспорта рф, однак ця ситуація серйозно шкодить авторитету Верховного Суду.

Що передувало?

Журналісти-розслідувачі проєкту «Схеми» у вересні заявили, що Богдан Львов, очільник Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, має громадянство росії з 1999 року. Сам суддя це заперечував. За справу взялися правоохоронці, на час розслідування Львова позбавили доступу до державної таємниці.

Крім того, журналісти виявили, що у власності дружини Львова та його тещі є квартира в Москві: її приблизна ринкова вартість — 11 мільйонів гривень. У жодній зі своїх майнових декларацій він не вказував, що на дружину зареєстрована нерухомість у Москві. Тож НАБУ розпочало розслідування.

Зрештою 3 жовтня СБУ поінформувала Верховний Суд, що Богдан Львов є громадянином росії. Після цього судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду не змогли звільнити з посади Богдана Львова: забракло одного голосу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...