Мед Атлант

ЗСУ знищили 60% іранських дронів, які запускала росія

У ніч на 6 жовтня силами і засобами повітряних сил було знищено 9 із 12 іранських дронів-камікадзе “Шахід-136”. Загалом від початку застосування противник використав 86 БПЛА, 60% з яких було знищено.

Заступник начальника головного оперативного управління генерального штабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу висловив припущення, що противник і надалі буде “тероризувати противника застосовуючи ракети, авіацію та безпілотні літальні апарати”.

“Минулого тижня на брифінгу я повідомляв, що було збито 10 із 29 дронів, тобто третину від застосованих дронів. Сьогодні я наголосив, що було збито 60%. Ми вдосконалюємо свою протиповітряну оборону, враховуючи тактико-технічні літальні апарати противника. Насамперед ці дрони мають меншу швидкість в порівнянні з ракетами, відповідні інші засоби вогневого ураження. Сьогодні під час збиття безпілотних засобів було застосовано як авіацію, як ППО, так і стрілецьку зброю. Ми не зупиняємося на даній цифрі, а вдосконалюємо як побудову протиповітряної оборони, так і вдосконалюємо способи і варіанти протидії противнику”, — розповів Ігнат.

Він пояснив, що насамперед дрони-камікадзе противник застосовує з південних напрямків і з півострова Крим. В Головному управлінні була оперативна інформація, що не включається доставка цих дронів на територію Білорусі.

“Ця ситуація відстежується. Система протиповітряна оборона скорегована з урахуванням викликів і загроз з боку противника. Цілі, які вибирає противник це і військові цілі і цивільна інфраструктура”, — розповів він.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...