Мед Атлант

На Прикарпатті госпіталізували жінку з хворобою Лайма

26-річна жінка із села Болохів, що на Івано-Франківщині, занедужала на хворобу Лайма. Її вкусив кліщ на власному городі.

Всього впродовж 2022 року медики зафіксували чотири випадки цієї хвороби у Калуському районі. Про це повідомляють на сайті Калуської міської ради.

Перший випадок лікарі зареєстрували в січні у 58-річного чоловіка. Він інфікувався за межами країни. У липні занедужала 10-річна дитина. З’ясувалося, що її вкусив кліщ у селі Болохів. Третій випадок медики зафіксували в серпні у чоловіка віком 52 роки. Його вкусив кліщ під час відпочинку в лісі поблизу села Лука.

“Троє хворих перебували на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Калуської міської лікарні, остання — в Івано-Франківській обласній клінічній інфекційній лікарні”, — пишуть на сайті міськради.

У дописі йдеться, що збудників хвороби Лайма виявили в кліщах, зібраних поблизу сіл Завій, Підмихайля, Пійло, Довгий Войнилів, Мислів, Мошківці, Станькова, Стефанівка, Боднарів, Бережниця. Крім того, в пробах кліщів, зібраних у 2005 році неподалік села Завій, виявили збудника кліщового вірусного енцефаліту, а у 2017 та 2022 роках поблизу Підмихайля та Завою — збудника туляремії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...