Мед Атлант

Що українці купують під час війни, або Як започаткувати власну справу в кризу?

У кожного свій фронт. Підтримувати економіку в робочому стані під час війни дуже потрібно.

Чимало підприємств закрилися, тому люди змушені шукати роботу. Багато хто замислюється про відкриття власної справи. Таку ініціативу підтримує держава, а додаткові кошти можна позичити в банку або онлайн на фінансовому сервісі https://mycredit.ua/ua/uslugi-kreditovaniya/kredit-onlajn-na-kartu/ — пропозиції стартують від 0,01% на день.

Отже, що українці купують найбільше? У які товари та послуги варто вкластися, щоб утриматися на плаву? Поради від Майкредіт

1. Продукти

Як і в локдаун, люди під час дії військового стану купують, здебільшого, найнеобхідніше — їжу. Тож, якщо ви вирішуєте, чим вигідніше торгувати цьогоріч, продукти — безпрограшний варіант. Найбільшим попитом користуються так звані “базові” продукти: хліб, крупи, овочі. Делікатеси, на кшталт червоної риби або ікри, в кризу купують значно рідше.

2. Одяг і взуття

Зазвичай в кризові періоди люди не поспішають купувати обновки. Але не цього разу. Чимало переселенців, які виїздили з дому з одним рюкзаком, створили попит на одяг і взуття. Найбільш затребувані товари — недорогі “добротні” речі, а також, ті, що були у вжитку. Також, як варіант, можна спробувати перепродаж речей на olx і в соцмережах.

3. Патріотична символіка

Речі з нею — на піку популярності. Футболки, світшоти, шкарпетки, брелки тощо. Ми прагнемо підкреслювати свою українськість, тому що саме її у нас намагаються забрати. Тож попит на такі речі є, і досить великий, особливо серед молоді.

4. Ліки

Аптечний бізнес — один із найприбутковіших в усі часи. Адже на здоров’я люди не шкодують коштів. Тому відкрити аптеку — завжди хороша ідея.

5. Гігієна

Нашим прабабусям у Другу світову вистачало шматка мила, щоб вимити все тіло. Але такі обмеження — не для нашого покоління. Тому шампуні, гелі для душу, зубні пасти та щітки, креми для обличчя й тіла, засоби для прання — усе це користується попитом, бо без нього не обійтися.

6. Автозапчастини

Локдаун показав, а війна довела, яким важливим є особистий транспорт. Тому про купівлю власного авто нині замислюються навіть ті, хто живе поруч із метро. На запчастини завжди був і є попит, і він тільки зростатиме.

7. Дитячі товари

Життя триває, діти народжуються і вони швидко ростуть. Тож попит на дитячі товари — завжди великий. Щоправда, в кризу більше купують речі, що були у вжитку. Тож цей сегмент ринку також вартий уваги.

8. Курси перекваліфікації, семінари, відео уроки

Якщо у вас є знання, навички та досвід у популярній професії, чому б не поділитися ними за гроші? Можна піти викладачем на курси або стати ментором для учнів на фрілансі.

У будь-якому разі, війна — не привід опускати руки. Цей важкий період може бути водночас і поштовхом до чогось нового.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...