Мед Атлант

Від чаїв та повидла до сирів: у Франківську запускають серію ярмарків на підтримку крафтових виробників

В Івано-Франківську запустили проєкт з підтримки місцевих та релокованих малих і середніх крафтових виробників, які відновлюють свою діяльність після переїзду.

Вже цього тижня, 18 листопада, в Івано-Франківську на вулиці Д.Вітовського відбудеться крафтовий ярмарок, до участі в якому запрошують малих та середніх виробників харчових продуктів.

Як розповіла одна із засновниць Франківського крафтового ярмарку Наталія Пальчак, на заході представлять свою продукцію близько 20 місцевих та релокованих виробників. Для них це можливість розповісти про себе і знайти нових клієнтів. А для франківців та гостей міста – спробувати щось нове і смачне, розширити свої гастрономічні горизонти.

Наступні крафтові ярмарки відбудуться незабаром в Івано-Франківську, а 20 листопада такий же ярмарок пройде у Львові.

За словами координаторки проєкту Ірини Фіщук, проєкт включає ще кілька складових – заходи з налагодження контактів, навчання та допомогу у збуті продукції. Зокрема, тематичні бізнес-бранчі, де місцеві та релоковані крафтові виробники можуть познайомитись, обмінятись досвідом та знайти партнерів. Також навчальні тренінги щодо стандартів якості продукції та можливість розмістити свої продукти для передзамовлення та продажу в Інтернет-магазині.

Виробничі потужності в Україні дуже сильно зруйновані, тому саме малі виробники якраз забезпечують потреби людей. Під час проекту ми проведемо крафтові ярмарки та відкриємо інтернет магазин, де кожен зможе придбати продукцію. Переважно в продажі буде продукція карпатського регіону або яка вироблена з місцевої сировини, – каже Фіщук.

Окрім того, в рамках пресконференції презентували крафтовий бокс – невеликий подарунковий набір крафтових продуктів у презентаційному пакуванні. Для більшої промоції нашого краю та локальних виробників підприємці об’єдналися і створили спільний продукт – крафтовий бокс. Варіантів його вмісту є декілька і придбати його можна буде на ярмарку, а незабаром і в Інтернет-магазині.

Частина заходів проєкту відбувається на Івано-Франківщині, інша частина – у Львівській області. Метою проєкту є зміцнення спроможності місцевих установ для підтримки релокації та безперервності функціонування бізнесу, а також забезпечення доступу місцевих та переміщених підприємств, що постраждали від війни, до механізмів швидкої допомоги.

Захід реалізується в межах Проєкту «Підтримка підприємців і життєзабезпечення», який фінансується та впроваджується Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні у співпраці з Львівською та Івано-Франківською міськими радами та обласними військовими адміністраціями.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...