Мед Атлант

ДСНС розгорнула 996 “пунктів незламності”

В Україні станом на 28 листопада розгорнули 996 “пунктів незламності” — це місця, де українці можуть підзарядити телефони та зігрітись у разі тривалих наслідків атак РФ на енергетику і відповідно довгих відключень світла.

Як повідомив в ефірі телемарафону пресофіцер Державної служби із надзвичайних ситуацій (ДСНС) України Олександр Хорунжий, пункти розгорнули по всій Україні.

“Ми розгорнули такі пункти незламності в усіх точках нашої країни. Загалом їм 996, 747 знаходяться на базі пожежно-рятувальних частин, 247 — намети, 2 — на базі транспортних засобів”, — зазначив він.

Хорунжий розповів, що тільки за останню добу до “пунктів” на базі ДСНС понад 8 тисяч людей звернулись по допомогу в ці пункти.

Звернення в пункт має бути до початку комендантської години, додав він.

Хорунжий також наголосив, що не можна встановлювати генератори у закритих приміщеннях і закликав українців дотримуватись заходів безпеки.

“Зараз ми бачимо збільшення кількості пожеж і вибухів. Мають бути сертифіковані газові пальники, має бути використання згідно з інструкціями виробника. Свічки мають бути на твердих основах, подалі від горючих матеріалів. Пічне опалення, пічки — не перегріватись і так далі. Ще одна річ — можна закупити детектори чадного газу, при перевищенні концентрації газу — спрацьовує сигнал і люди будуть розуміти, що в приміщені перевищено концентрацію чадного газу”, — додав представник ДСНС.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...