Мед Атлант

Мінцифра створює єдиний реєстр соцвиплат: для чого це потрібно

Міністерство цифрової трансформації працює над створенням єдиного реєстру соціальних виплат, який дозволить спростити отримання низки послуг та зменшить корупційні ризики в Україні.

Про це в ефірі телемарафону на Суспільному повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

“Ми зараз працюємо над електронним акцизом, над послугами для моряків, над соціальною сферою, створюючи єдиний реєстр соціальних виплат разом з Міністерством соціальної політики”, — зазначив урядовець.

За його словами, диджиталізація дозволяє зменшити корупційні ризики, зокрема, у соціальній сфері.

“Тепер, коли буде один реєстр, верифікуються соціальні виплати і немає якихось махінацій на соціальних виплатах, а їх будуть отримувати саме ті люди, які їх будуть на них заслуговувати, а йдеться про мільярди”, — підкреслив віцепрем’єр.

Федоров додав, що команда Мінцифри від початку проєктувала сервіс “Дія” для того, щоб він був готовий до будь-яких ситуацій, навіть для тяжких часів.

“По-перше, щодо безпеки. Дія не зберігає персональні дані, і під час війни ми також її перемістили у хмару, щоб ракети не могли бути загрозою для фізичної інфраструктури. Це з одного боку. Тому тут все безпечно, ми відбиваємо всі атаки, кожного дня запускаємо нові послуги”, — зауважив він.

Окрім того, диджиталізація має значний позитивний вплив на економіку.

“Ми проводимо щороку дослідження, наприклад, коли рахуємо, а скільки послуги, які ми запустили, зекономили людиногодин, зекономили грошей на логістику і окремо — який антикорупційний ефект”, — пояснив урядовець.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...