Мед Атлант

Росія отримала від Ірану 250 дронів-камікадзе, які вже використовують проти України — Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що росія отримала від Ірану 250 дронів-камікадзе Shahed, які вже використовують проти України.

Про це він сказав під час звернення до учасників зустрічі лідерів Об’єднаних експедиційних сил (JEF), передає Громадське.

«Цієї ночі Україна знову була атакована іранськими дронами. 34 “Шахіди”. Я говорю і кількість, і назву, і цілком конкретно. Це “Шахіди” з нової партії, яку отримала росія від Ірану. 250 штук — стільки всього “Шахідів” зараз отримано державою-терористом», — заявив Зеленський.

Він нагадав, що російські ракети та іранські дрони регулярно використовують для ударів по України, насамперед — по об’єктах енергетики. Наприклад, унаслідок ракетної атаки 16 грудня 22,4 мільйона українців опинилися без електропостачання, а понад 10 мільйонів — без води та тепла.

«Уявіть, який масштаб у цього терору. І уявіть, що його можна зупинити. Саме зараз і багато в чому саме від вас залежить, коли і як закінчиться ця війна. Що успішніші наші сили оборони, то швидше російська агресія зазнає краху», — звернувся Зеленський до лідерів.

Зустріч лідерів Об’єднаних експедиційних сил відбувається у Ризі (Латвія). Там беруть участь представники 10 країн: Великої Британії, Данії, Фінляндії, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Нідерландів, Швеції та Норвегії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...