Мед Атлант

Бетонозмішувачі: які вибрати для будівельного майданчика

Бетонозмішувач — техніка, яка здатна пришвидшити будівельний процес. Обладнання відрізняється за цінами, характеристиками та можливостями. Для будівельних майданчиків краще вибрати професійні моделі. Вони витримують високі навантаження, не перегріваються під час тривалого використання. На які характеристики звернути увагу — далі у цій статті.

Тип: вінцева чи редукторна

Для будівельних майданчиків популярні обидва види, але вони відрізняються за конструкцією. Вінцеві моделі складаються з:

  • коліщаток;
  • двигуна;
  • важелів для скидання суміші;
  • коронки;
  • резервуара.

Коронка — це обідок, що розташовується на ємності. Він бере безпосередню участь у процесі змішування. Вінець виготовляють зі сталі, матеріал стійкий до зносу та не дуже гучний. Недолік таких моделей — під обідок потрапляють частинки суміші, вони труться об нього, через це він може швидко вийти з ладу. Щоб цього не допустити, треба ретельно очищувати пристрій після кожного сеансу.

Редукторні моделі невибагливі у догляді, адже механічна частина повністю захищена корпусом. Вони вартують дорожче, ніж вінцеві бетонозмішувачі, але витримують більш високі навантаження. Обладнання з редукторним типом приводу — вдалий вибір для великих проєктів. Наприклад, вони підійдуть для зведення будинку з нуля. Вінцеві моделі — хороший варіант для ремонтних робіт або майданчиків з маленькими планами.

Основні технічні параметри

Ціна професійної бетономішалки залежить від її характеристик та можливостей. При виборі обладнання зверніть увагу на:

  1. Об’єм ємності. Перед купівлею враховуйте, наскільки великими будуть проєкти. Від об’єму резервуара залежить, яку кількість матеріалів можна помістити всередину барабана. Для забудови невеликих територій підійдуть моделі з показниками до 125 літрів.
  2. Потужність. Якщо шукаєте економічний бетонозмішувач у плані витрат електроенергії, обирайте з невисокими параметрами. Вважайте, чим більша потужність, тим швидше техніка виконує функції.
  3. Об’єм готової суміші. Габарити обладнання напряму залежать від цієї характеристики. Для масштабних забудов підійдуть моделі, які забезпечують готову суміш об’ємом від 135 літрів. 

Враховуйте, що великий бетонозмішувач з малими показниками потужності буде неефективним. Характеристики техніки пов’язані між собою. Габаритна має бути з відповідними показниками. Наприклад, якщо резервуар на 150 літрів, то необхідна потужність — 550 Вт. 

Моделі з високими показниками коштують дорого, але вони — вдалий вибір для масштабних проєктів. Якщо шукаєте для домашнього використання або лише ремонтів, можна підібрати бетонозмішувачі з меншими параметрами. Купівля такої техніки не вдарить по кишені. Рекомендуємо віддати перевагу перевіреним брендам. Світові виробники заробили гарну репутацію якісними товарами.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...