Мед Атлант

Дощ та “плюсова” температура: погода на Франківщині на вихідні

Синоптики прогнозують, що на вихідні, 24 та 25 грудня, на Франківщині можливий дощ.

Зокрема 24 грудня протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Сильний дощ, який йтиме майже весь день, до вечора поступово послабшає. Температура повітря коливатиметься в межах від +3 до +7 градусів.

Народний прогноз погоди: Цього дня вшановується пам’ять преподобного Данила Стовпника. У наших пращурів була традиція запалювати лампадку, нібито “додаючи в пітьмі доброго світла і прохаючи сонце зійти на землю, запалати і відігнати нечисті сили”. Погоду 24 грудня також визначали за допомогою сонячних променів: якщо вони спрямовані вгору, то очікували холодів, а якщо стелилися вниз, слід готуватися до хурделиці.

25 грудня протягом усього дня погода буде похмурою. Уночі, можливо, пройде дрібний дощ. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів. Температура повітря коливатиметься в межах від +5 до +7 градусів.

Народний прогноз погоди: 25 грудня відзначається день пам’яті святителя Спиридона, чудотворця. Це найхолодніший день грудня — сонцестояння: “Сонце переходить на другий бік”. Цей день визначав характер усієї зими. Якщо сонечко на Спиридона — дні на святках (7-19 січня) будуть ясними, а Новий рік буде морозним, а якщо похмуро і на деревах іній — бути Новому року теплим і похмурим. Якщо ніч ясна, зима буде холодною, а літо жарким; якщо ніч темна — зима буде теплою, а літо — похмурим.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...