Мед Атлант

У Крихівцях роздавали гуманітарну допомогу всім потребуючим

У середу, 21 грудня, на парафії Кирила і Методія, що у с. Крихівці Південного протопресвітеріату, для всіх потребуючих роздавали гуманітарну допомогу — продуктові набори.

Щоб підготуватися до благодійної акції, всі парафіяни храму та друзі протягом місяця зносили продукти й необхідні речі, а потім священнослужителі, сестри-монахині та вірні спільно із волонтерами сформували продуктові набори. Ця парафіяльна ініціатива допомоги всім потребуючим триває вже декілька років поспіль. Про це повідомляють на сторінці Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Все розпочалося зі спільної молитви на вервиці та молебню, який очолив настоятель храму — о. Йосафат Бойко, ВС.

Харчові продукти мали змогу отримати всі потребуючі — вимушено переселені особи з їх родинами та місцеві жителі.

Сьогодні особливий день — Господь нам дав можливість зробити щось доброго: ми зібралися на спільну молитву і на отримання допомоги всіма, хто має потребу. Ми чітко розуміємо, що війна спричинила стан, коли багато родин і місцевих, і вимушено переселених осіб опиняються у потребі, бо зросли ціни на продукти й збільшилися витрати на проживання. Окрім переселенців є і місцеві жителі в потребі, — зазначає о. Йосафат.

Також отець Йосафат ділиться з усіма думкою, що Господь вселяє в серце людини бажання творити добро, бо саме Він є Творцем людини та саме Він налаштовує людину на добро, спрямовує її внутрішньо для чинення добрих справ.

Маємо на списку близько 100 потребуючих родин з міста та навколишніх сіл, а також наші вірні знають такі сім’ї. Багато років поспіль ми з пакунками їздили по родинах, а цьогоріч організували трохи по-іншому: наші сестри-монахині зв’язувалися з тими родинами, запрошували їх на спільну молитву вервиці та молебню, і сьогодні здійснилася наша мрія — наші гості зійшлися, молилися, слухали Слово Боже і проповідь, а відтак отримали допомогу, — розповідає священнослужитель, яким чином парафія організовувала благодійну акцію цьогоріч.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...