Мед Атлант

На Франківщині 300 роботодавців отримали компенсацію за працевлаштування переселенців

На Івано-Франківщині 300 роботодавців отримали державну компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених людей. З держбюджету їм виплачували по 13 тис. грн за перші два місяці роботи нового співробітника.

Таких працівників в області було понад пів тисячі, розповіла начальниця відділу організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості Галина Кушнір, йдеться в сюжеті Суспільного.

З її слів, обмежень для видів підприємницької діяльності немає, але компенсацію можуть отримати тільки ті суб’єкти господарювання, які не є держустановами та фондами обов’язкового державного страхування.

Документи можна подати безпосередньо в центр зайнятості або на електронну адресу, каже Галина Кушнір.

Комунальне підприємство “Електроавтотранс” працевлаштувало 10 внутрішньо переміщених людей до того, як запровадили цю державну програму. Компанія отримала 120 тис. грн компенсації, каже директор Віталій Голутяк.

“Це — посади інженерно-технічного складу: і водії, і працівники ремонтних служб. Дев’ять переселенців працюють і до цього часу на підприємстві. Відповідно до цієї програми на відшкодування частини зарплати ми подавали документи в центр зайнятості. В цьому році ми теж подали документи на відшкодування”,— розповідає Віталій Голутяк.

Михайло Яфик переїхав до Івано-Франківська з Харкова. Там він втратив роботу інженера та викладача університету зі ступенем доктора технічних наук. Тепер чоловік обіймає посаду провідного інженера електротехнічної дільниці та відповідає за ремонт електрообладнання.

“Приблизно 4-5 місяців я вже працюю на підприємстві, і, в принципі, для мене — це звична робота. Раніше я працював на державному підприємстві “Харківтрансгаз” в групі електронників контрольно-вимірювальних приладів”,— каже Михайло Яфик.

За словами начальниці відділу організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості Галини Кушнір, програма компенсації підприємцям діятиме упродовж 2023 року. Від січня 2023 виплати зросли до 6 700 грн на місяць за одного працевлаштованого робітника.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...