Мед Атлант

“Наші на півдні”: як прикарпатські енергетики відновили електропостачання на Херсонщині

Енергетики Богородчанської філії “Південна” відновили лінії електропостачання в одному із сіл на Херсонщині. Населений пункт Збройні сили України звільнили від російських окупантів у жовтні 2022 року.

Про це повідомляє “Прикарпаттяобленерго”.

“Розграбовані фермерські підприємства, спалені будинки та автівки місцевих жителів, поруйновані лінії електропередач — саме таким деокуповане село побачили наші колеги”, — йдеться у дописі.

Попри руйнування у селі проживають приблизно 150 людей, а в мирний час — 700.

“Оскільки підстанцію 150/35/10 кВ, яка живить віддалене село, ворог цинічно знищив, а повітряні лінії 10 кВ посічені постійними обстрілами, їх і почали відновлювати богородчанські енергетики”, — пишуть на сторінці компанії.

Під час роботи енергетики рухалися коридором, який розмінували сапери — по 4 м ліворуч та праворуч від лінії електропередач. Адже окупанти залишили безліч мін на полях.

“Не обходилося без “гострих моментів”. Якось збитий снаряд прилетів за 300 м від місця, де працювала бригада з Прикарпаття”.

Опісля бригада взялася до відновлення ліній 0,4 кВ, які безпосередньо підходять до будинків херсонців. З чотирьох трансформаторних підстанцій у селі придатними до роботи залишилися лише дві. Прикарпатцям довелося тягнути лінію в обхід руйнованого обладнання.

Відновлення електропостачання допомогло запустити й водопостачання у херсонському селі. Після трьох тижнів на південному енергетичному фронті богородчанці повернулися додому. Наразі на “енергетичну вахту” заступили енергетики з Галича.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...