Мед Атлант

Рятувальники Прикарпаття проводять навчання зі сніголавинної небезпеки. ФОТО

Рятувальники Івано-Франківського, Яремчанського та Ворохтянського пошуково-рятувальних відділень проводять навчання зі сніголавинної небезпеки поблизу урочища Заросляк.

Дані навчання охоплюють різні етапи, а саме рятувальники визначають ступінь лавинної небезпеки схилу за допомогою тесту компресією, проводять зондування снігового профілю та пошук потерпілого в лавині за допомогою лавинного датчика та за допомогою зондування.

Лавинна небезпека – це одна з найбільш серйозних загроз для життя туристів та альпіністів, і її наслідки можуть бути надзвичайно трагічними.

Основна мета навчання зі сніголавинної лавинної небезпеки – навчити рятувальників визначати місця, де можлива лавинна небезпека, оцінювати ризики та вживати необхідні заходи для уникнення небезпеки або максимального зменшення наслідків.

Загалом, навчання з лавинної небезпеки є невід’ємною частиною професійної підготовки гірських рятувальників та гарантує безпеку як для самого рятувальника, так і для тих, кому вони надають допомогу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...