Мед Атлант

У Франківську облаштовують двір на Галицькій

У дворі на Галицькій, 64 шумно, бо працює техніка. Це той випадок, коли мешканці не заперечують, адже тут роблять довгоочікуваний ремонт.

Про це йдеться на сайті міського голови.

«Двір був у дуже поганому стані, ями на ямах, особливо в осінньо-зимовий період, коли голольод і вода стоїть, неможливо було пройти. Ми писали заяви меру, він нам пообіцяв, що по мірі можливості виконає. Ми дочекалися і дуже йому за це вдячні». – розповідає місцева жителька Олена.

У Департаменті благоустрою кажуть, що планують завершити цей ремонт до Великодня, адже залучили багато працівників і працюють в темпі, але треба зважати й на погоду.

«Станом на сьогодні через наш департамент тривають роботи в п’яти дворах і ще по чотирьох у нас оголошені тендери. Також цього тижня плануємо розпочати ще один двір на вул. Шевченка, 68, 72. Тобто буде шість в роботі. Тут загалом ми плануємо облаштувати проїзд, парковки, лавочки, невеликий благоустрій. Поступово і всі інші двори теж зробимо» – розповідає перший заступник директора Департаменту благоустрою Ігор Сенчук.

Загалом, за словами міського голови Руслана Марцінківа, цьогоріч планують відремонтувати 50 дворів. Зараз в роботі з них – вісім.

«Важко зараз фінансувати такі роботи, але розуміємо, що життя продовжується і треба працювати. І треба робити благоустрій. Як тільки погода дозволила, ми розпочали в Івано-Франківську ряд ремонтів і будемо збільшувати цей темп. Віримо в те, що буде ще один хороший двір, а також навпроти почали ремонтувати. І з часом усі двори мають бути гарними, такі в яких хочеться жити. Якщо ваш двір теж потребує ремонту, то звертайтеся у міську раду, можна збирати підписи, звертатися до депутатів округу. Ми враховуємо думку і пріоритет кожного депутата. Наприклад, Геннадій Пономаренко депутат міської ради, який живе неподалік вболівав за цей двір», – розповідає міський голова Руслан Марцінків.

Також до 30 березня можна подавати заявку до «Бюджету участі 2023», адже благоустрій там теж запланований. Тому формулюйте свої ідеї та беріть участь.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...