Мед Атлант

Прикарпатські рятувальники отримали майно від Опольського воєводства для облаштування Класу безпеки

Делегація Прикарпатських рятувальників з робочим візитом відвідала Województwo Opolskie Республіки Польща.

В ході візиту, делегації рятувальників з України Маршалик Andrzej Buła(Опольське воєводство) передав обладнання та будівельні матеріали для облаштування Класу безпеки,створення якого планується на базі Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

До збору даного обладнання та матеріалів долучилося 17 місцевих фірм,які розуміють важливість створення такого Класу для дітей.

Рятувальники показали коротенький ролик про те,як такі Класи функціонують в Україні та яку роботу рятувальники проводять з дітками,в тому числі з використанням продукції UNICEF Ukraine.

Маршалика Опольського воєводства дуже зацікавила робота щодо створення та функціонування таких Класів в Україні ,тому запропонував створення таких класів в Ополе на базі місцевих бібліотек.

Представники з Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області, висловивили слова щирої вдячності Маршалеку та всьому польському народові за допомогу та підтримку у нелегкий для України час ,адже тільки протягом останнього року завдяки тісній співпраці для рятувальників Прикарпаття було передано медичне обладнання,генератори,бойовий одяг,та намети від Опольського воєводства на загальну суму понад 500 тисяч злотих.

В ході візиту делегація з Прикарпаття також зустрілася зІреною Пордзік, почесним консулом України в Ополе, а також відбувся візит до Komenda Powiatowa Państwowej Straży Pożarnej w Strzelcach Opolskich(Воєводської команди Державної пожежної служби в Ополе )в ході якого обговорили шляхи подальшої співпраці між Прикарпатськими та Опольськими рятувальниками.

Також рятувальники з України відвідали добровільні пожежні команди на території одного з повітів ,обмінялися досвідом та домовилися про подальшу співпрацю,а також вивчили досвід функціонування на базі ДПК команд Дружин юних рятувальників-пожежних,адже саме Юні пожежники-рятувальники в подальшому стають членами Добровільних пожежних команд у Польщі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...