Мед Атлант

Обмін досвідом та співпраця: франківські медики відвідали румунські лікарні. ФОТО

Делегація Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні побували у містах Сігеті Мармацієй та Бая-Маре.

Мета поїздки – відновити співпрацю та партнерство для написання спільних проєктів транскордонної співпраці, повідомили на сторінці ЦМКЛ.

Відтак під час поїздки були підписані спеціальні договори з румунськими лікарнями. Вирішили також питання щодо навчання і стажування медичного персоналу.

«Наші лікарі з відділення невідкладної екстреної медичної допомоги поїдуть до них. А від румунської лікарні Бая-Маре до нас завітають кардіохірурги, щоб запозичити в ЦМКЛ досвід становлення кардіохірургічної служби», – розповідає в.о. директора ЦМКЛ Володимир Вовчук.

Задоволені результатами поїздки й інші представники ЦМКЛ.

Начальниця консультативної поліклініки Валентина Лапковська каже:

«Було цікаво подивитись, як колеги організовують надання медичної допомоги. Система в поліклініці схожа, як у нас: люди отримують направлення від сімейного лікаря і записуються до профільного. Тільки в них є талони, а у нас ні».

Ділиться враженнями про поїздку і завідувач відділення невідкладної екстреної медичної допомоги ЦМКЛ Іванна Дидик:

«Лікарня в Бая-Маре є дуже великою і просторою. 250 осіб поступає щодня на приймальне відділення, де знаходиться також лабораторія, що є дуже зручно. Тривалість перебування на приймальному покої приблизно така сама, як і у нас. За рахунок того, що їхня країна в ЄС, в них трохи краще оснащення. Але принципи роботи медичних працівників фактично ті ж самі».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...