Мед Атлант

У прикарпатській поліції відзначили ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня виповнюється 37 років з дня найбільшої техногенної катастрофи у світі.

З кожним роком все більше усвідомлюється ціна подвигу ліквідаторів, серед яких було близько 400 тодішніх працівників ОВС з Прикарпаття. Вони врятували населення від смертельної небезпеки ціною власних життів та здоров’я.

Спершу до присутніх у залі звернувся очільник поліції Івано-Франківщини Сергій Безпалько:

Це була надзвичайно велика трагедія, як для України так і для всього світу. Ми маємо пам’ятати героїчний подвиг загиблих. За період ліквідаційних заходів у Чорнобилі побувало 474 працівників органів внутрішніх справ з Прикарпаття. Вони забезпечували безпекову ситуацію, допомагали людям, робили все можливе, щоб побороти техногенне лихо. Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, висловлюю Вам велику подяку за відвагу, патріотизм та мужній вчинок. Ми схиляємо голови за загиблими та низько вклоняємось живим учасникам ліквідації найбільшої техногенної катастрофи у світі.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих колег – тих, хто ціною свого життя, врятував людей. Опісля учасникам ліквідації вручили почесні грамоти від Української Асоціації «Чорнобиль» органів та військ Міністерства внутрішніх справ.

Згодом ветерани ОВС разом з правоохоронцями поклали квіти біля пам’ятника учасникам ліквідації на ЧАЕС. За загиблими героями тут відбулася поминальна панахида.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...