Мед Атлант

У Франківську оновлюється вулиця Фотія Володимирського

В Івано-Франківську триває ремонт вулиці Фотія Володимирського. Роботи розпочали два тижні тому. За цей час робітники виконали вже 40% запланованих робіт.

На вулиці, названій на честь Голови Братства ОУН-УПА Фотія Володимирського передбачено близько 2,5 тисячі метрів дороги та пішохідних доріжок, йдеться на сайті міського голови.

«Ми неподалік зробили вулицю Ольги Басараб. А ця вулиця носить назву на честь Фотія Володимирського, багаторічного керівника братства ОУН-УПА. Він мешкав саме на цій вулиці. І прийняли рішення зробити цю вулицю, в пам’ять про нього. Тут проїхати або пройти було неможливо. Зробимо тут так, щоби і тротуари були, і щоб автомобілі могли проїхати. В пам’ять цієї людини ми хочемо увіковічнити, відремонтованою вулицею на честь Героя», – відзначив міський голова Руслан Марцінків.

Мешканець вулиці Тарас Гончар розповідає, дорожнє покриття тут було в критичному стані. А часті пориви мереж і як результат – посеред вулиці утворювали чергові глибокі ями. Пішохідна доріжка також потребувала ремонту. Чоловік каже, тут багато гуляють батьки з дітьми, а тому потрібен був безпечний тротуар.

«Мешканці неодноразово зверталися з проханням до міста посприяти у налагодженні нормального покриття. Нам пообіцяли, що буде така можливість. Це було, здається, роки два тому. Відповідно ми дуже чекати на це все, тому що в даному мікрорайоні багато діток граються на цій вулиці. Насправді ми вже бачимо прогрес, хлопці просунулись за два тижні на одну третю довжини вулиці», – розповідає мешканець вулиці Фотія Володимирського, 10А Тарас Гончар.

Зверталися мешканці вулиці Фотія Володимирського і раніше, каже депутат міської ради цього округу Ярослав Дубас. З 2015-го дану дорогу готувалися відремонтувати. Однак можливості тоді не було.

«Звичайна така вуличка, великі ями, старий асфальт ще з 90-х років. Від часів його прокладки ніхто до цього не дивився. І люди часто зверталися про ремонт тут. Десь ще з 2015-го, може, навіть з 2013-го року. Ми кожен рік робили розрахунки, дивилися. І зараз вирішили зробили. Тому що хочеться, щоби був в центрі порядок, хочеться, щоб люди жили в комфортних умовах», – каже депутат Івано-Франківської міської ради цього округу Ярослав Дубас.

Загалом у місті планують відремонтувати понад півсотні дворів та маленьких вуличок. У межах нашої громади також проводяться роботи з благоустрою сільських вулиць Івано-Франківської ТГ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...