Мед Атлант

У Бурштині відкрили меморіальну дошку полеглому Герою Дмитру Коцюбайлу. ФОТО

Сьогодні, 23 травня на фасаді Бурштинського ліцею №3, де два роки навчався легендарний комбат «Да Вінчі», відкрили пам’ятну дошку Герою.

Про це йдеться на сторінці Бурштинської міської ради.

Вшановуючи пам’ять захисника міський голова Василь Андрієшин зазначив, що його життєвий шлях увійде в підручники історії, як приклад мужнього героїзму, приклад жертовної самовіддачі задля чогось більшого, задля рідної України.

«Ми пишаємося, що Дмитро Коцюбайло є вихідцем із нашої громади, що він починав шкільні роки саме тут і що ми можемо згадувати його і рівнятися на нього. Ми дякуємо йому за його життя, за його подвиг» – підсумував Василь Михайлович.

Зі словами вдячності до родини загиблого звернулася також перша вчителька Дмитра Ольга Кобель та депутат обласної ради Андрій Іваськів.

Дмитро Коцюбайло народився у 1995 році в Івано-Франківській області, був активним учасником Революції Гідності. Пішов на фронт у 2014 році добровольцем, коли йому було 18 років.

Він був командиром взводу, а з 2015 року – роти добровольців. У 2014 році отримав важке поранення в Пісках Донецької области, після одужання повернувся на фронт.

Пізніше його підрозділ перемістився на Криворізький напрямок, потім на Харківщину і після цього на Луганщину і Донеччину. Він брав активну участь у деокупації Харківської області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...