Мед Атлант

У Коломийському районі налічується 30 притулків для ВПО

На сьогодні в Коломийському районі налічується 30 притулків для вимушено переселених українців. 10 з них облаштували в Коломиї.

Вчора представники обласної мобільної бригади побували у прихистках та поспілкувалися із переселенцями – повідомляє Івано-Франківська обласна державна адміністрація.
“Зокрема, відвідали один із прихистків – «Вулик», в якому проживають понад 40 людей з числа ВПО. Щоби створити більш комфортні умови для українців, які через війну змушені були залишити рідні домівки, у закладі розпочали ремонт частини приміщень. Також тут діє тренінговий центр, де проводять заняття психологи, влаштовують семінари на різноманітну тематику, зокрема, щодо працевлаштування, організовують майстер-класи для дітей.”, – йдеться у дописі.
Також більше року у Коломиї працює прихисток в одному з комунальних закладів. Зараз там проживає майже пів сотні людей, з них – 20 дітей.
Переселенці там самі взяли на себе комфортний побут – облаштували відпочинкову зону, укриття, зробили благоустрій території. Нещодавно у Коломиї відкрили вже десятий шелтер від благодійного фонду «Карітас Коломия» для 30-ти  людей похилого віку та осіб з інвалідністю. Тут забезпечили комфортні умови проживання, харчування, а ще – допомагають адаптуватися до нових життєвих реалій.
Фахівці мобільної бригади відзначили, що найчастіше переселенці, які проживають у шелтерах, цікавляться медичним забезпеченням, пенсійним, умовами отримання соціального житла.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...