Мед Атлант

Суд над заступником командира військової частини за вимагання хабаря

Заступник командира військової частини вимагав від вдови військовослужбовця Національно гвардії 150 тисяч гривень хабаря в обмін на допомогу отримати одноразову компенсацію від держави через втрату чоловіка під час війни. 

За даними слідства, у березні 2022 року заступник командира одної із військових частин заявив дружині загиблого бійця, що вона та її діти зможуть отримати компенсацію від держави у розмірі 15 мільйонів гривень. Він пообіцяв посприяти у вирішенні цього за “відсоток” – повідомляє Офіс генерального прокурора.

У березні 2023 року він отримав від дружини загиблого бійця нацгвардії 150 тисяч гривень, після чого заступника командира військової частини затримали.

“Ці кошти призначалися за вплив на членів комісії спеціального розслідування смертельного нещасного випадку щодо визнання загибелі штаб-сержанта в період проходження служби при виконанні службових обов’язків. Це стало б законною підставою для отримання родиною загиблого одноразової грошової допомоги, передбаченої законодавством”, – повідомили в Офісі генерального прокурора.

Підозрюваному загрожує до 5 років позбавлення волі.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...