Мед Атлант

Суд закрив справу щодо директорки ліцею, яку звинувачували в бездіяльності під час булінгу учня

29 квітня Івано-Франківський міський суд закрив справу щодо директорки ліцею № 4 Ірини Гаврилюк, яку звинувачували в бездіяльності під час булінгу учня.

На суді директорка свою вину заперечувала. З її слів, вона відреагувала на прохання матері учня Оксани Крайник про зустріч й обговорення проблеми, пише “Суспільне”.

“20 лютого мама мене просила про зустріч, і ми домовилися на 22 лютого. 22 скликали комісію і повідомили поліцейського. Тобто ніякого порушення не було”, — каже Ірина Гаврилюк.

Захисниця відповідачки Зоряна Івасишин вказала на помилку в протоколі поліції.

“У протоколі зазначена дата — 1 березня. Виходячи з того, що ми маємо повідомити (про факт булінгу — ред.) протягом 24 годин, тоді подія мала б відбутися 29 лютого. 29-го у нас ніякої події не відбулося. Тому незрозуміло, чому поліцейські повважали, що порушення вчинене саме 1 березня”, — пояснює свою позицію адвокатка Зоряна Івасишин.

Зважаючи на помилку у протоколі, суд закрив справу.

“Суд, заслухавши думку сторін, провадження у справі закриває через відсутність у діях особи, яка притягається до відповідальності, складу правопорушення відповідно до обставин, що зазначені в протоколі”, — оголосив суддя Дмитро Романчук.

Ірина Гаврилюк говорить, що про булінг вперше дізналася 22 лютого на зустрічі з матір’ю учня. Заява Оксани Крайник її здивувала, адже, каже директорка, син жінки упродовж майже шести років не ходив до ліцею.

“Розмова зайшла про відвідування. І поліцейський Володимир Залозецький звернувся до Оксани Володимирівни: “За те, що дитина системно не відвідує школу, ви можете бути притягнені до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків”. І, звичайно, для Оксани Володимирівни це було тригером. Бо ще в минулі роки до неї приходили працівники поліції, служби у справах дітей. Сім’ю поставили на облік як таку, що опинилася в складних життєвих обставинах”, — пояснює Ірина Гаврилюк.

Ці слова директорки Оксана Крайник заперечує.

“Насправді поліцейський мене нічим не лякав. Він просто почав випитувати пропуски моєї дитини. Я чемно запитала: “Пане, а який це має стосунок до булінгу, до того, з чим я прийшла?” Він склав свою документацію і сказав: “Тепер я більше не маю що тут робити”, — каже Оксана Крайник.

Директорка ліцею № 4 Ірина Гаврилюк вважає, що в чаті Viber між учнями відбувся конфлікт, а не булінг, адже вся розмова тривала приблизно пів години. З її слів, не було систематичності. Тому, каже Ірина Гаврилюк, поліцейські склали протокол незаконно.

“За тим, що ми дослідили, булінг не підтверджується. Не було над дитиною ні фізичного насилля, ні економічного”, — говорить Ірина Гаврилюк.

Оксана Крайник заперечує слова директорки й каже, що факт булінгу визнали й поліція, і департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради. Наразі жінка звернулася до дирекції ліцею з проханням перевести дитину на домашню форму навчання щонайменше на місяць, доки ситуація з булінгом не владнається.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...