Мед Атлант

Студентка з Франківська з науковою роботою здобула першість на міжнародному конкурсі

Студентка третього курсу факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Марія Соломчак здобула першість Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт.

Студентка ПНУ відмінно захистила студентську наукову роботу на тему, присвячену драматургії Неди Нежданої крізь призму травми та здобула перше місця за результатами підсумкової науково-практичної онлайн-конференції фінального етапу Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт за окремими спеціальностями. Захист відбувся на базі Кременчуцького національного університету під патронатом Національної комісії України у справах Юнеско, інформує пресслужба ПНУ.

Науковий керівник роботи – професорка, докторка філологічних наук ПНУ Наталія Мафтин.

Марія Соломчак ділиться, що знання, досвід і допомога Наталії Мафтин та професора університету прикладних наук Магдебург-Стендаль (Німеччина) Вольфа Бльомерса виявилися надзвичайно важливими для її успіху. “Я вдячна їм за їхній професіоналізм та віру в мої сили. Без їхньої допомоги це досягнення було б неможливим”, – каже переможниця конкурсу.

Довідково. Неда Неждана – сучасна драматург, культурологиня, перекладачка, кандидатка філологічних наук. Народилася в Краматорську у 1971, киянка. Закінчила КДІІМ (французька мова) і НаУКМА (культурологія). Працювала критиком, завлітом, сценаристом, викладала у київських вишах. Співзасновник театру МІСТ. Керівник драматургічного відділу НЦТМ імені Леся Курбаса. Автор понад 30 п’єс та сценаріїв, які мають понад 100 втілень, книг віршів і п’єс «Котивишня», «Провокація іншості», «Майдан Інферно» (Франція), «Двері» (Туреччина). Фахова реалізація творів – у 16 містах України, а також у Польщі, Македонії, Сербії, Болгарії, РФ, Білорусі, Косово, Естонії, Литві, Грузії, Вірменії, Киргизстані, Франції, Португалії, Швеції, Німеччині, Великобританії, Туреччині, США, Австралії, Іраку, ПАР, Чилі. Лауреат і призер багатьох конкурсів: «Смолоскип», «СтАрт», «Бієнале актуальних мистецтв», «Коронація слова», «Дні драматургів» у Ліоні (Франція), Світової конференції жінок драматургів у Швеції і ПАР, конкурсу Євродрама (Португалія) та ін. Патрон України на бієнале «Нові європейські п’єси» у Вісбадені (Німеччина), голова українського комітету мережі «Євродрама» (Франція).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...