Мед Атлант

На Прикарпатті близько 80% захисних споруд придатні для використання

29 червня в обласній військовій адміністрації відбулася нарада з головами районних військових адміністрацій та головами територіальних громад. Одне з головних питань – готовність сховищ та укриттів до їхнього використання.

Начальник управління з цивільного захисту ОВА Володимир Стебницький розповів про результати перевірки укриттів та захисних споруд.

“Придатними для використання є 631 споруда – це 80%. Така кількість розрахована на 113 тисяч осіб. Не готові до використання – 159. А до захисного фонду включено понад 1000 споруд подвійного призначення.  123 були зачиненими під час перевірки.” – розповів Володимир Стебницький.

З квітня було проведено понад 2000 оперативних перевірок. Приблизно 367 об’єктів в області є непридатними, 40 з яких затоплені.

“Мені не потрібно сьогодні говорити про важливість захисних споруд. Бо кожен керівник розуміє, що під час війни ми повинні визначати пріоритети. Захисні споруди є важливими, бо захист людей і їхня безпека – це пріоритетність.”

Заступник голови обласної військової адміністрації Вадим Созоник запевнив, що питання стану захисник споруд і укриттів на даний час вивчене.

“Вартість одного укриття від 8 до 10 мільйонів гривень. Нам виділено тільки 20 мільйонів. Тому дане фінансове питання ми опрацьовуємо.”

Голова ОВА Світлана Онищук дала доручення максимально посилити контроль над станом захисних споруд та укриттів, оскільки на даний час відстають навіть ті громади, які фінансово спроможні в цьому питанні.

За словами начальника  ГУ ДСНС Володимира Чернецького, під час перевірки траплялися випадки коли укриття були закритті, а також неможливо було знайти відповідальну за них людину. А згідно з Кодексом цивільного захисту населення відповідальність за утримання захисних споруд покладається на місцеві органи влади.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...