Мед Атлант

В Івано-Франківську планують осучаснити територію палацу Потоцьких

В Івано-Франківську 12 липня стартував міжнародний архітектурний конкурс концептуальних ідей щодо переосмислення території історичного середовища комплексу колишнього палацу Потоцьких та створення інтерактивного багатофункціонального об’єднавчого простору.

Про це на пресконференції повідомив директор комунального підприємства “Простір інноваційних креацій “Палац” Володимир Гайдар, повідомляє  Суспільне.

Віртуальний музей, аудіобібліотека, літературний і театральний простори, археологічний резерват, кав’ярня та додаткові входи й виходи — так хочуть переосмислити історичне середовище палацу Потоцьких, каже Володимир Гайдар. Для цього оголосили архітектурний конкурс.

“Суть конкурсу полягає в тому, що історичні будівлі та споруди залишаються “непорушними”, тому що, згідно з нашою концепцією, вони в нас передбачені під реставрацію з пристосуванням під певні комплекси, функції. А от території, які їх поєднують, ми пропонуємо об’єднати сучасним архітектурно-ландшафтним способом”, — говорить Володимир Гайдар.

За словами Володимира Гайдара, взяти участь у конкурсі можуть архітектори, дизайнери та студенти. Пропозиції вони надсилатимуть як індивідуально, так і командно. Кращі ідеї преміюватимуть.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...