Мед Атлант

Художниця з Коломиї Юлія Ангелюк продає свої картини в Європі, щоб допомогти ЗСУ

26-річна художниця з Коломиї Юлія Ангелюк презентує та продає свої картини в Європі, організовує виставки, розмальовує воєнні атрибути й всім цим збирає кошти для допомоги ЗСУ.

Як картини Юлії Ангелюк подорожують світом, де їх можна побачити й чому мистецтво теж допомагає ЗСУ, дівчина розповіла у інтерв’ю ТРК Вежі.

Найбільший захват у поціновувачів художнього мистецтва викликають зображення ляльок-мотанок у виконанні художниці. Тому картина-оберіг Юлії стала найдорожчим проданим мистецьким твором на Коломийщині. Її з аукціону забрали за 100 тис. грн. Та дівчина каже, ціль із продажів її картин – 100 тис. дол., а це 30 приладів нічного бачення для наших воїнів.

“Лялька-мотанка – це наш стародавній оберіг. Тому саме картину-оберіг хочеться створювати для людей. І до того ж цим допомагати нашим воїнам. Також я займаюсь настінним розписом. Вважаю, що мистецтво є дуже важливим. Це ніби окрема історія. Дуже хочеться залишити слід після себе. Кожна картина художника несе якусь цінність”, – каже дівчина.

Її найдорожча найдорожчу картину із зображенням ляльки-мотанки продали за 100 тис. грн. Тим самим вона встановила рекорд – найдорожчий проданий мистецький твір на Коломийщині.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...