Мед Атлант

На Прикарпатті відновлюється вівчарство

На Прикарпатті відновлюється вівчарство.

Регіональна експертна комісія провела виїзне обстеження фермерського господарства “Центр відродження вівчарства” та розглянула матеріали щодо присвоєння статусу з розведення овець української гірськокарпатської породи, повідомляє ІФ ОВА.

В Карпатах раніше були спроби акліматизувати багато порід овець, завезених «з усіх усюд», але вони не змогли адаптуватись до місцевих пасовищ та кліматичних умов.

Грубововнові вівці української гірськокарпатської породи вовно-м’ясо-молочного напрямку продуктивності, що походять від місцевих овець типу цакель, яких розводили споконвіку на даній території, добре почуваються у наших Карпатах. Від цих овець отримують прекрасне молоко для виготовлення гуцульської бринзи, цінну вовну для виготовлення ліжників та смачне м’ясо для будь-яких страв.

Фермерське господарство “Центр відродження вівчарства” збільшує поголів’я овець української гірськокарпатської породи і проводить роботу з їх розведення та вирощування.

Присвоєння статусу “племінний репродуктор” забезпечить удосконалення існуючих генотипів української гірськокарпатської породи овець, розширення та покращення їх в області та за її межами, збільшення їх чисельності, а в подальшому – відродження галузі вівчарства в Карпатах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...