Мед Атлант

Ольгу Харлан все ж дискваліфікували з чемпіонату світу з фехтування після сутички з росіянкою

Суперниця українки пройшла до наступного раунду автоматично.

Лідерка збірної України з фехтування Ольга Харлан все ж була дискваліфікована з чемпіонату світу після сутички з росіянкою Анною Смірновою. Про це пише Суспільне

Харлан взяла участь на чемпіонаті світу в одиночному турнірі з фехтування на шаблях на наступний день після того, як міністерство молоді та спорту України змінило текст наказу щодо бойкоту змагань, де виступають спортсмени з Росії та Білорусі. І перемогла нейтральну фехтувальницю з Росії у першій ж сутичці на стадії плей-оф.

Після завершення сутички Харлан відмовилася тиснути руку Смірновій, пропонуючи “стукнутися” зброєю. Не отримавши відповіді від росіянки, українська фехтувальниця залишила межі доріжки.

Дії Харлан росіянка намагалася опротестувати, посилаючись на відмову “привітання” з боку українки, що згідно правил Міжнародної федерації фехтування карається чорною карткою – дискваліфікацією з турніру. Попри це, у лайвтабло до наступного раунду пройшла саме Харлан, яка мала зустрітитися з представницею Болгарії Йоаною Ілієвою.

Однак сутичка між Харлан та Ілієвою у підсумку не відбулася, фехтувальниці навіть не виходили на доріжку. А у лайвтабло було відзначено, що до наступного раунду проходить саме болгарська атлетка.

І все ж Харлан все ж отримала дискваліфікацію за відмову вітати росіянку після завершення сутички. Українська команда намагалася оскаржити рішення організаторів турніру, однак їй це не вдалося.

Olga Kharlan of Ukraine reacts after defeating Cyrielle Rioux of France during the women’s FIE fencing sabre grand prix competition in Seoul, South Korea, Saturday, April 29, 2023. (AP Photo/Lee Jin-man)

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...