Мед Атлант

Прикарпатська СБУ повідомила про підозру учаснику громадської палати «лнр»

Слідчі СБУ оголосили підозру в пособництві державі-агресору члену громадської палати рф, заступнику голови т.зв. «громадської палати лнр».

За даними СБУ, він допомагав ватажкам терористів ухвалити закон про референдум про приєднання до рф.

Йдеться про колишнього науковця та педагога, який у 2014 році з ідеологічних мотивів залишився в окупованому Луганську, щоб співпрацювати з агресором.

Серед іншого, він очолює створений окупантами т.зв. «Луганський державний університет ім. Даля». У липня 2022 року фігурант організував у підконтрольному навчальному закладі засідання т.зв. «громадської палати лнр».

Учасники засідання утворили «штаб референдуму про приєднання «лнр» до складу рф». Вони направили звернення з ініціативою негайного проведення незаконного плебісциту до ватажка терористів «лнр» Пасічника.

На підставі цього звернення фейковий парламент «лнр» прийняв постанову та закон про проведення референдуму, який Пасічник підписав і ввів у дію.

Безпосередньо під час незаконного голосування у вересні 2022 року фігурант надав приміщення університету під розміщення виборчої дільниці та виборчої комісії.

Він також брав участь у зйомках пропагандистських відео, де представляв незаконний референдум як нібито довгоочікувану подію для мешканців Луганщини.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 КК України – пособництво державі-агресору.

На нього очікує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...