Мед Атлант

Росія заявила про атаку на військово-морську базу в Новоросійську

У російській федерації заявили, що у ніч проти 4 серпня українські морські дрони намагалися атакувати військово-морську базу в Новоросійську. В Україні це звинувачення не коментували.

Про це повідомило Міністерство оборони рф.

Там заявили, що Збройні сили України нібито двома морськими безекіпажними катерами здійснили спробу атаки військово-морської бази. В Україні влада та військове командування цей інцидент не коментували.

«Під час відбиття атаки безекіпажні катери було візуально виявлено та знищено вогнем зі штатного озброєння російських кораблів, які здійснюють охорону зовнішнього рейду військово-морської бази», — заявили у відомстві.

Telegram-канал Astra повідомляє про щонайменше дві ймовірні атаки на місто: вночі та ближче до ранку. Повідомляється про тимчасову заборону на рух суден у портах Новоросійська.

Пресслужба Каспійського трубопровідного консорціуму стверджує, що їхню інфраструктуру не пошкоджено, відвантаження нафти відбувається в колишньому режимі, передає Telegram-канал ORDA.

Більше про базу росіян

Новоросі́йськ — найбільший торговий порт Півдня росії, розташований у Краснодарському краї. У місті розташована військово-морська база Чорноморського флоту рф та найбільший порт росі та Чорного моря, що має у своєму складі пасажирський, вантажний порти та нафтоналивну гавань.

Як пише ORDA, у Новоросійську відбувається відвантаження основної частини Каспійського трубопровідного консорціуму, за допомогою якого прокачується більша частина казахстанської нафти.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...