Мед Атлант

Гордість Прикарпаття: призери Чемпіонату світу та Європи поділилися здобутками

Прикарпатські спортсмени повернулися з Чемпіонатів Світу та Європи з веслування на байдарках і каное. Змагання відбувалися в Португалії та Італії.

Сьогодні прикарпатські призери на прес-конференції поділилися своїми враженнями та розповіли про підготовку до змагань.

Ірина Федорів посіла на цьому чемпіонаті друге місце в дисципліні “Одиночка в каное”. Конкурентів було достатньо. Минулого року Ірина посіла перше місце та виборола золото в “Міксі” на Чемпіонаті світу, проте вона не розчаровується цьогорічними результатами та  не знецінює своїх досягнень.

“Цього року не вистачило трохи, оскільки були сильні конкуренти. Минулого року були ми сильніші. Цього року не вдалося затвердити статус чемпіонів світу. Змагалися ми проти угорців”, – розповідає Ірина.

До змагань дівчина готувалася ще з осені, кермо Ірина висловила вдячність своєму тренеру та Прикарпатському національному університету за підтримку.

Також на змаганнях був і Віталій Пристай, який займається веслуванням з 10 років.  На Чемпіонаті світу  в Італії  він з напарником вибороли “золото” на дистанції 1000 метрів.

“На даний момент я відпочиваю, зборів поки що не планується, розпочну підготовку вже з осені. Хочеться добре підготуватися до Чемпіонату України. До Олімпіади, звісно, теж, але мені здається, що я ще трішки молодий. Є старші колеги, які вже в цьому спорті довго та мають досвід більший”, – зазначив Віталій.

Завтра спортсмени вирушають до Києва, де будуть виступати на Чемпіонаті України. Призерів привітала також голова ОВА Світлана Онищук. Вона побажала їм розвитку в спортивній сфері та успіхів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...