Мед Атлант

Громади з Прикарпаття навчатимуть створювати спільні комунальні підприємства

У «U-LEAD з Європою» запускають нову ініціативу, яка покликана допомогти територіальним громадам налагодити між собою співпрацю, створюючи спільні комунальні підприємства. Громади Прикарпаття можуть взяти участь в конкурсі та отримати відповідну експертну підтримку.

За інформацією регіонального офісу U-LEAD  в Івано-Франківській області, Мережа з обміну досвідом (Програма підтримки) «Створення спільних комунальних підприємств» – це можливість пройти повний шлях створення спільного комунального підприємства, починаючи від обговорення ініціативи, розробки спільних установчих документів, а також моделювання фінансових планів спільних КП з метою забезпечення їхньої ефективної діяльності та прибутковості.

Програма допоможе знайти відповіді на наступні запитання і не тільки:

  • Яка правова основа створення спільного комунального підприємства?
  • Як розробити Статут для спільного комунального підприємства та як визначити орган управління цим підприємством?
  • Як розробити дієвий фінансовий план для діяльності комунального підприємства?
  • Які взаємовідносини існують між спільним комунальним підприємством, засновниками та органом управління?

У межах Програми підтримки учасники навчаться створювати спільне комунальне підприємство для розвитку своїх громад. В рамках навчання вони  ознайомляться із законодавчими особливостями цього процесу та сформують навички розробки установчих документів для створення спільних комунальних підприємств.

На всіх етапах створення спільного комунального підприємства учасники ініціативи отримають консультаційну допомогу від експертів U-LEAD та матимуть можливість налагодити співпрацю з колегами з інших областей України.

Заходи Мережі з обміну досвідом «Створення спільних комунальних підприємств» розпочинаються 1 вересня 2023 року.

Для участі у Мережі з обміну досвідом (Програмі підтримки) «Створення спільних комунальних підприємств» будуть відібрані до 10 команд громад-партнерів, які мають намір створити спільне комунальне підприємство у сфері розвитку громад. Кожна громада-партнер делегує до команди 1 учасника.

Для участі у відборі необхідно заповнити заявку та до 18:00 18 серпня 2023 року надіслати її на електронну адресу: [email protected], в темі повідомлення вказавши «Спільні КП_Розвиток_Назва громади_Область».

Aerial top view of new modern residential house cottage with blue shiny solar photo voltaic panels system on roof. Renewable ecological green energy production concept.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...