Мед Атлант

Пентагон оголосив про пакет допомоги Україні на 200 млн доларів

У понеділок, 14 серпня, Міністерство оборони США оголосило про надання нового пакету допомоги для забезпечення найважливіших потреб України в галузі безпеки та оборони.

Про це йдеться на сайті Пентагону.

“Це оголошення є сорок четвертим пакетом допомоги від адміністрації Байдена, виділеного із запасів Міністерства оборони для України з серпня 2021 року. Воно включає додаткові боєприпаси для систем протиповітряної оборони, боєприпаси для артилерії і танків, протитанкову зброю та інше обладнання для допомоги Україні у протистоянні російській агресії”, – йдеться в повідомленні Пентагону.

Вартість нового пакету допомоги становить близько 200 млн доларів.

Він включає, зокрема:

  1. Додаткові боєприпаси для ЗРК Patriot;
  2. Додаткові боєприпаси для систем HIMARS;
  3. Обладнання та системи для розмінування;
  4. 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди;
  5. 120-мм танкові боєприпаси;
  6. Протитанкові ракетні установки (TOW);
  7. Javelin та інші протитанкові системи та ракети;
  8. 37 тактичних автомобілів для буксирування та перевезення техніки;
  9. 58 водовозів;
  10. Понад 12 млн патронів до стрілецької зброї та гранати;
  11. Підривні боєприпаси для подолання перешкод;
  12. Запчастини, технічне обслуговування та інше польове устаткування.

У повідомленні Пентагону йдеться, що в цьому безпековому пакеті буде використана допомога, раніше санкціонована відповідно до Програми президентських повноважень (Presidential Drawdown Authority (PDA), “яка залишилася після процесу переоцінки, що завершився у червні”.

“Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, аби забезпечити Україну можливостями для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб у галузі безпеки”, – наголосили у Пентагоні.

У травні Пентагон оголосив, що помилково врахував американську зброю, надіслану до Києва за вищою “вартістю заміни”, а не “залишковою вартістю”.

Коментуючи пакет безпекової допомоги, державний секретар США Ентоні Блінкен у заяві в понеділок, 14 серпня, зазначив, що він виконується з раніше ухваленої Програми президентських повноважень і спрямований на те, щоб допомогти Україні, яка “захищає свою територію та захищає свій народ.”

“Росія розпочала цю війну і може закінчити її будь-коли, вивівши свої війська з України та припинивши свої жорстокі атаки. Поки цього не станеться, Сполучені Штати, наші союзники та партнери будуть разом із Україною стільки, скільки буде потрібно,” – йдеться у заяві Блінкена.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...