Мед Атлант

Якісна стерилізація медичних інструментів – безпека пацієнтів в ЦМКЛ

В Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні стерилізаційна служба працює на найвищому за міжнародними стандартами рівні.

Сучасне дороговартісне обладнання та клопітка робота медпрацівників сприяють якісній стерилізації медичних інструментів. У ЦМКЛ стерилізаційна повністю оснащена усім необхідним. У лікарні проводять автоматизовану передстерилізаційну очистку інструментів, стерилізацію парою, а також низькотемпературну плазмову стерилізацію. Все обладнання європейського зразка згідно вимог ВООЗ, оновлене та сертифіковане. Зараз у стерилізаційній службі працюють 7 медичних сестер. Щодня через їхні руки та спеціальні апарати обробку та стерилізацію проходять медичні інструменти з усіх відділень лікарні. Стерилізаційна поділена на зони. Потік інструментів іде від брудного до чистого і немає перехресного контамінування, тобто інфікування виключене. Чисті інструменти пакують у спеціальний папір. Зберігатись після стерилізації вони можуть рік. Всі операції щодо передстерилізаційного очищення, миття, сортування відбуваються згідно з рекомендацій ВООЗ.

«В Україні таких стерилізаційних, як наша, дуже мало, оскільки ми забезпечені повністю всім обладнанням. Постійно здійснюємо контроль якості миття та стерилізації за допомогою спеціальних хімічних індикаторів та біологічних проб. Це самоконтроль, який забезпечує якість стерилізації», – говорить старша медична сестра Тамара Лутчин.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...