Мед Атлант

Франківські лікарі понад 4 місяці боролися, щоб зберегти кінцівку важкопораненому захиснику Бахмута

Місія «Врятувати ногу» – лікарі понад 4 місяці боролися, щоб зберегти кінцівку важкопораненому захиснику Бахмута – і їм це вдалося. Юрій Новак, позивний «Монах», родом із Костополя.

Каже, що у свої 28 років до війни з росією був морально готовий.

Боронячи рідну землю, Юрій отримав три поранення. Перше – під Бахмутом, коли «прилетіли» осколки в шию. Через місяць він повернувся до Опитного (біля Бахмуту), де його було поранено вдруге, розповідають у МОЗ.

Третє ж отримав під час роботи з великокаліберною зброєю. Росіяни полювали на нього з побратимом два тижні. Наші хлопці працювали в багатоповерхівці, адже для точності пострілу потрібна висота. По них били високоточною самонавідною ракетою і зносили поверх за поверхом. Захиснику вдалося врятувати себе і свого побратима.

Першу допомогу Юрію надали в Дружківці, а потім евакуювали до однієї з лікарень Івано-Франківська. Тамтешній лікар врятував йому ногу. Хлопець 4,5 місяці провів у лікарняному ліжку. Пізніше освоїв крісло колісне, а згодом міг пересуватися за допомогою милиць.

Далі захисника відправили до Рівненщини для подальшої реабілітації. Свої перші кроки він зробив у воді, під керівництвом фізичних терапевтів Клеванського госпіталю.

“Його шлях був нелегким, проте завдяки своєму завзяттю і незламності боєць став на ноги та вже ходить, спираючись на підлокітники. Згадує, як по поверненню додому отримав дзвінок від побратима, свого «другого номера». Бойовий товариш відшукав номер телефону Юри, аби сказати: «Дякую, що врятував моє життя!»”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...