Мед Атлант

На Прикарпатті паліативні хворі зможуть отримувати знеболювальні лікарські засоби

З 31 серпня до програми реімбурсації включено шість препаратів Морфіну в таблетках – чотири безоплатні та два з доплатою.

Отримати знеболювальні за програмою реімбурсації зможуть пацієнти, яких встановлені основний діагноз, паліативний статус та діагноз хронічний біль, йдеться на сторінці Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОВА.

Аби отримати знеболювальні для паліативних хворих, необхідно. Звернутися до сімейного або лікуючого лікаря.

  • Пацієнтам із онкологією: звернутися до лікаря первинної медичної допомоги. Лікар при наявності паліативного статусу встановить діагноз хронічний біль і створить електронний рецепт.
    Пацієнтам із психічними розладами: звернутися до лікаря-психіатра. Лікар при наявності паліативного статусу встановить діагноз хронічний біль і створить електронний рецепт.
  • Іншим паліативним пацієнтам: звернутися за направленням сімейного лікаря до лікаря-спеціаліста. Лікар при наявності паліативного статусу встановить діагноз хронічний біль і призначить знеболювальні засоби. Далі – звернутися до сімейного лікаря, який створить електронний рецепт.
  • Завітати до будь-якої аптеки, що має договір із НСЗУ за напрямом “Опіоїдні анальгетики”, і надати працівнику аптеки е-рецепт у вигляді 16-значного номера та код підтвердження.
  • Обрати із запропонованих працівником аптеки наявних препаратів, вартість яких відшкодовується за програмою реімбурсації.

Отримати анальгетики безоплатно або з невеликою доплатою.
Знайти найближчу аптеку, яка відпускає ліки за програмою реімбурсації, можна:

  • за телефоном контакт-центру НСЗУ 16-77;
  • за допомогою дашборда на сайті НСЗУ.
  • за допомогою чат-бота «Спитай Гриця».

Паліативні пацієнти – це люди з важкими, часто невиліковними захворюваннями, що потребують знеболення. Наприклад, онкологія у ІІІ-ІV стадії, ВІЛ-інфекція/СНІД, туберкульоз у пізній стадії, серцево-судинні, неврологічні, атрофічно-дегенеративні та інші прогресуючі захворювання.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...