Мед Атлант

Морпіх з Прикарпаття Дмитро Череповський знищив понад сто окупантів

Коли ворог намагався відбити втрачені позиції біля одного із сіл на напрямку контрнаступу, Дмитро Череповський влучним вогнем знищив більшу частину російського підрозділу, що налічував приблизно 150 осіб.

Молодший сержант Дмитро Череповський – командир гармати САУ 2С1 «Гвоздика» миколаївських морпіхів. Йому 38. Він народився в Латвії, але зростав на Прикарпатті, розповідають на сторінці ВМС Збройних сил України у фейсбуці.

“Спадковий від діда-батька військовий, він не прагнув військової кар’єри. На зріст хлопець понад два метри, тому завжди жартував, що танкіст з нього буде поганий”, – йдеться в повідомленні.

Прийшов за мобілізацією до війська в березні 2022 року. У навчальній частині спочатку опанував усі причіпні, а згодом і самохідні гармати різних калібрів. Перший бій прийняв у червні 2022 року на Херсонщині. Брав участь у звільненні Херсонщини, захисті Донеччини, наступальних діях в Запорізькій області. Коли ворог намагався відбити втрачені позиції біля одного із сіл на напрямку контрнаступу, влучним вогнем знищив більшу частину російського підрозділу, що налічував близько 150 осіб. За даними розвідки, неушкодженими вдалося втекти лише 20 окупантам. Має відзнаку Головнокомандувача ЗСУ — «Сталевий хрест».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...