Мед Атлант

У навчальних закладах Франківська збирають пластикові кришечки для переробки

Про це Суспільному розповіла ініціаторка проєкту Наталія Гасюк. З її слів, станом на 28 вересня зголосилися 25 учасників — це ліцеї та дитячі садочки міста.

Лавочка з перероблених кришечок

“У приміщеннях школи або садочка ми на тиждень ставимо “серце” та оголошуємо збір. Перші три заклади, які назбирають найбільше пластику, отримають від нас подарунки. Учасники акції одержать від нас набори для лавок. Це може бути наш стандартний варіант, або довгі ламелі — до 2 м, для великих лавок”, — розповідає Наталія Гасюк.

Директор ліцею № 23 Микола Василик

В ліцеї № 23 імені Романа Гурика “серце” для пластикових кришечок стоятиме до 30 вересня.

“Діти вчаться сортувати та оберігати навколишнє середовище. Це для них дуже корисна акція. Долучилися учні майже кожного класу. Я думаю, що ми за тиждень не одне таке “серце” заповнимо, а декілька”, — каже директор закладу Микола Василик.

Діти збирали кришечки

Учениця 3-Ж класу Марія Махоцька розповідає, що впродовж року всім класом збирали пластикові кришечки для переробки.

Я збираю кришечки, щоб поставити лавочки в укритті й на території школи”, — говорить Марія.

Вчителька Тетяна Коваль

Класна керівниця 3-Ж класу Тетяна Коваль каже: її учні зібрали 24 кг пластику.

Учні із захопленням беруть участь у таких акціях. Мають такий азарт, щоб найбільше назбирати. Залучали бабусь, дідусів, мам, своїх менших братиків та сестричок і приносили цілі пакунки кришечок. Один хлопчик приніс кошик, наповнений різними кришечками. Тим, хто приніс найбільше, я буду вручати грамоти, й, відповідно, якісь заохочувальні подарунки теж будуть”, — каже Тетяна Коваль.

Вчителька Наталія Гавриш

Класна керівниця 3-А класу Наталія Гавриш розповідає: її учні принесли 2 кг пластикових кришечок, аби наповнити ними “Еко-серце”.

“Це був наш загальний внесок. Також батьки, коли приходять й забирають діток, знають, що кришечку ми кидаємо не в смітник, а у нас є наше “Еко-серце”, — каже Наталія Гавриш.

Школярі збирають кришечки для переробки

“Якщо кришечки викинути, вони розкладатимуться впродовж тисяч років і наша планета буде більш забрудненою. А якщо ми їх збиратимемо й перероблятимемо, можемо виготовити з них дуже багато чого і тим самим зберегти тисячу років, щоб наша планета жила екологічно”, — каже учень 7-а класу Роман Жолоб.

За словами ініціаторки проєкту Наталії Гасюк, подати заявки на участь в акції “Еко-серце в мандрах містом Івано-Франківськ” можна до 30 вересня. Для цього потрібно заповнити заяву для реєстрації за посиланням.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...