Мед Атлант

У Франківській лікарні для військовослужбовців показали фільм “Довбуш”

У КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради для військовослужбовців, які проходять лікування та реабілітацію, організували показ фільму “Довбуш”.
З військовими спілкувався актор драмтеатру Олексій Гнатковський,  виконавець ролі Івана Довбуша, – інформують на сторінці

Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

Дехто після перегляду ділився враженнями…
“Картина дуже гарна і я радий, що побачив цей фільм”, – каже Богдан з Івано-Франківська, історик за фахом. У першу чергу, це костюми. Також присутність польської говірки та окремих слів гуцульської. Паралелі з сучасністю йому навівали стрільба і сама боротьба. “Зараз фронт трошки змінився. Партизанська війна, а саме тактика “ударив, втік, сховався” – це тактика гірська. А у нас фронтова лінійна боротьба”, – пояснює він.
53-річний Сергій, родом із Хмельниччини, каже, що фільм добрий, лише “крові багато”. Чоловік проводить паралелі між кіно про часи опришків і сучасністю, додає, що “на війні набагато більше крові та люди страждають…”.
“Я багато бачив на війні і не хочу, щоби мої діти і внуки бачили таке, навіть у кіно. Не хотів би, щоби вони звикали до крові”, – наголошує він. Водночас чоловік вважає, що молоді варто бачити цей фільм. Щоби не допускати у майбутньому ворожих набігів, зокрема, “кацапських”. Сергій пригадує, що свого часу він відмовився вступати в комсомол, а коли сказав якось, що “Лєнін – дурень”, то його тягали в міліцію.
Зараз чоловік проходить лікування у відділенні травматології після поранення у Бахмуті п’ять місяців тому. На Схід пішов добровольцем, щоби ворог не дійшов до Хмельниччини та до Київщини, де його дочка. “Пішов і не шкодую. Одужаю, дасть Бог, хоча ноги у мене вже нема практично, і без ноги піду ще. І ніколи не буду жаліти про це”, – обіцяє він.
Олександр з Чернігова оцінив.
“Довбуша”, як “кльовий фільм” з цікавим сюжетом. Я часто бував у Карпатах, на стежці та на скелях Довбуша. Ми сильні, незалежні і під когось лягати, бути під ярмом то не про українців справжніх”, – каже він. Хлопець отримав поранення у районі Мар’їнки 21 вересня. Якраз на День міста-героя Чернігова, що символічно. Дві ноги пробиті, одна у двох місцях, – розповідає він. – Але файні лікарі, медперсонал, допомагають нам. Відношення просто супер, як удома. Годують, дбають про нас, лікар постійно заходить, питає, як ми. Є з чим порівнювати, тут умови просто “лакшері”. Такий курорт… Правда, причина, чому сюди завітали не дуже приємна. Краще там пацанам допомагати, ніж тут відпочивати…”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...