Мед Атлант

Пʼятеро вчителів Калуської громади успішно пройшли всі етапи сертифікації

Педагогічні працівники беруть участь у сертифікації виключно на добровільних засадах і можуть відмовитися від участі на будь-якому її етапі.

Про досягнення вчителів повідомила Калуська міська рада.

Упевнено пройшли всі етапи та отримали сертифікати в 2023 році:

  • Ірина Мисюк, Наталія Гільфанова, Леся Олійник, педагогині Калуської початкової школи 11;
  • Любов Малярчук, вчитель Калуського ліцею 5;
  • Олена Яросевич, вчитель Калуської гімназії 9.
“А ще попереду — підсумки сертифікації вчителів математики та української мови і літератури”, — повідомили у центрі професійного розвитку педагогічних працівників Калуської міської ради.

Метою сертифікації є виявлення та стимулювання педагогічних працівників з високим рівнем професійної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

Сертифікація складається з трьох етапів, що відбуваються послідовно один за одним, а саме із: незалежного тестування учасників сертифікації (проводить Український та регіональні центри оцінювання якості освіти); самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності (проводить Державна служба якості освіти та її територіальні органи); вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації (проводить Державна служба якості освіти та її територіальні органи).

Успішне проходження сертифікації може бути зараховано як проходження чергової (позачергової) атестації. Відповідно до частини п’ятої статті 61 Закону України «Про освіту», сертифікований педагогічний працівник має отримувати щомісячну доплату в розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно до обсягу педагогічного навантаження протягом строку дії сертифіката.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...