Мед Атлант

Понад 6,5 мільйонів виділила Коломия для захисників

Понад шість з половиною мільйонів виділила Коломийська громада на соціальну допомогу нашим захисникам та їх родинам.

Про це повідомив міський голова Коломиї Богдан Станіславський.

Від початку 2023 року до 1 листопада їм вже виділили грошову підтримку на загальну суму 6,6 мільйона гривень.

Найбільше коштів виділили захисникам та захисницям на купівлю тактичного спорядження та технічних засобів. Загальна сума – 2 мільйони 550 тисяч гривень.

Тобто 170 захисників та захисниць вже отримали по 15 тисяч гривень підтримки від нашої громади. І ця цифра збільшиться, вже найближчим часом ще 165 воїнів отримають допомогу, – йдеться у повідомленні.

Також поранені військові можуть отримати допомогу на лікування. Наразі вже є 24 заяви, наступного тижня їх буде розглядати відповідна комісія.

Підтримуємо і рідних полеглих захисників. Зокрема, вже 14 сімей отримали по 100 тисяч гривень на встановлення надгробних пам’ятників на могилах захисників. Загальна сума допомоги наразі становить 1 мільйон 365 тисяч гривень.

Також надаємо щомісячну матеріальну підтримку непрацездатним батькам/дружині загиблих воїнів та їхнім дітям до 18 років. Загальна сума підтримки – 1 мільйон 988 тисяч гривень.

І це ще не всі допомоги. Рідні загиблих також отримують допомогу на поховання та пільги на оплату житлово-комунальних послуг. Підтримуємо захисників та сім’ї полеглих героїв – це наш обов’язок, – додав Богдан Станіславський.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...