Мед Атлант

На Прикарпатті колишнім керівникам КП оголосили про підозру через “відмивання” грошей

Привласнювали кошти комунального підприємства: колишнім керівникам поліцейські Прикарпаття оголосили про підозру.

Зловживаючи службовим становищем фігуранти упродовж 2021-2022 років незаконно збагатились на понад 200 тисяч гривень. Їх протиправну діяльність викрили слідчі Косівського районного відділу поліції. Процесуальне керівництво у справі здійснює Косівська окружна прокуратура.

Слідством встановлено, що колишній директор одного із комунальних підприємств Косова, 50-річний місцевий мешканець, групою осіб з головним бухгалтером цього ж комунального підприємства, 40-річною місцевою мешканкою, діючи умисно та зловживаючи службовим становищем організували протиправну схему з привласнення коштів комунального підприємства. Керівники неправомірно нараховували та виплачували собі премії у розмірі 39 – тисяч гривень, хоча робити цього вони не мали права.

Окрім цього безпідставно нараховували та виплачували головній бухгалтерці щомісячні доплати за начебто суміщення посад та виконання додаткових обов’язків фахівця з публічних закупівель.

Також правоохоронці встановили, що на користь встановленої третьої особи перерахували понад 107000 тисяч гривень на картковий рахунок.

Загалом, у результаті таких неправомірних дій зловмисники привласнили кошти комунального підприємства на суму понад 200 тисяч гривень.

Обом фігурантам поліцейські оголосили підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 28, ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Підозрюваним загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...