Мед Атлант

Заочну форму навчання в Україні поки не скасують: Лісовий поставив крапку

Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий повідомив, що заочну форму навчання скасовувати поки що не будуть. Він зазначив, що МОН вислухало всі аргументи громадян та депутатів, проте цей пункт залишили на доопрацювання.

Про це очільник освітнього відомства повідомив у Facebook. Лісовий додав, що в Міносвіти ставлять за мету трансформувати цю форму навчання, аби вона стала якіснішою.

“Щодо заочної форми, навколо якої точилася найбільш запекла дискусія. Ми почули всі аргументи громадськості та депутатів – нині про її скасування не йдеться. Натомість ставимо перед собою завдання трансформувати цю форму навчання у такий спосіб, аби це дійсно було про якість”, – зазначив міністр освіти.

МОН зазначило, що наразі зберігатимуться попередні умови здобуття освіти та продовжуватиметься набір на заочну форму, як і до цього. Пункт щодо її трансформації залишили на доопрацювання до другого читання, тож освітнє відомство разом з депутатами мають сформувати поправки, які дадуть змогу модернізувати застарілий напрямок здобуття вищої освіти.

Відреагував на рішення і народний депутат України Ярослав Железняк. Він підкреслив, що парламент вкотре не підтримав скасування заочної форми.

“Шановні ЗМІ, це стає вже трохи дивним, але і сьогодні Рада не підтримувала скасування заочної вищої освіти. #10177 справді підтриманий у першому читанні, але і там рішенням Комітету цей пункт виключено. Є переконливе відчуття, що і завтра теж не будемо скасовувати”, – написав 21 листопада народний обранець у своєму Telegram-каналі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...