Мед Атлант

Втратив зір та частини рук: історія воїна, який лікується у Франківську

Андрій Смоленський отримав поранення поблизу Роботиного на Запоріжжі. Військовий втратив зір та частини рук.

Зараз він лікується в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні. Його історію опублікували на сторінці медзакладу.

Нині очима й руками Андрія є його дружина Аліна. За п’ять років активного й цікавого життя ще зовсім юна сімейна пара вперше надовго розлучилася з початком великої війни – і ця розлука цілковито змінила їхнє життя.

У перший день повномасштабного вторгнення Андрій відвіз кохану до рідних в центральну Україну, а згодом – за кордон.

«Я то приїздила до нього, то поверталась назад. Загалом ми були на відстані майже півтора року», – розповідає Аліна.

Чоловік від початку вирішив йти в ЗСУ, та взяли його не одразу. На захист країни Андрій Смоленський став у квітні 2022. Наприкінці травня вже цього року поблизу Роботиного на Запоріжжі воїна важко поранило. Як це сталося не пам’ятає:

«Прокинувся вже на койці від дурного сну. Очі так і не відкрились…».

Дотепний, цікавий, харизматичний та з гострим аналітичним розумом киянин Андрій Смоленський до війни працював антикризовим менеджером у великих міжнародних корпораціях. Свій талант він реалізовував у професії, потім – на фронті, а нині він переповідає, що коли до нього дзвонять побратими, то відрекомендовується: генерал Безрученко слухає. А тоді, як діючий командир підрозділу, ще трохи радить їм, як ефективно здійснити ту чи іншу операцію зі знищення ворога. Втім розуміє, що зовсім скоро його досвід «вже не буде релевантним для армії».

Андрій розповідає багато цікавого про своїх побратимів, міркує та аналізує, що може допомогти нашому військові знищити ворога… І дуже хоче, аби якнайшвидше з’явилися технології, які допоможуть відновити зір:

«Кажуть, що за шість-десять років винайдуть біонічні протези ока. Тож було б добре знову побачити цей світ. Принаймні чорно-білим…», – каже Андрій.

В обласній клінічній лікарні наприкінці жовтня в рамках міжнародної місії військового Смоленського оперували канадські реконструктивні хірурги. Нині він тут проходить реабілітацію.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...