Мед Атлант

Франківський університет отримав міжнародний грант і долучиться до проєкту культурного збагачення Європи

Івано-Франківський університет отримав міжнародний грант і долучиться до проєкту культурного збагачення Європи.

Університет Короля Данила отримав ще один міжнародний грант і бере участь у втіленні проєкту щодо культурного збагачення Європи «CAMINO».

Мета проєкту – поглиблення розуміння цінностей Європейського Союзу, його походження, місії й мети, багатогранності, досягнень та перспектив.

Загальне фінансування програми – 600 тисяч євро. Кошторис Університету Короля Данила складає 41 тисячу євро.
Окрім Університету Короля Данила, у реалізації проєкту беруть участь такі заклади вищої освіти Східної, Північної та Центральної Європи: Латвійський університет (UL/LV), Вільнюський університет (VU/LT), Тартуський університет (UT/EE), Опольський університет (UO/PL), Університет ім. Дж. Пуркіне в Усті-над-Лабем (UJEP/CZ), Університет Коменського в Братиславі (UNIBA/SK), Університет державної служби (UPS/HU), а також кіностудія VERY (VF/LV).

Протягом 2024 року в межах проєкту «CAMINO» планується проведення низки заходів, зокрема студентського фотоконкурсу та виставки робіт, міжнародного флешмобу «Ода радості», зйомки та показу документального фільму про важливість культурного розмаїття, а також публічних заходів зі святкування EU20. Крім того, заплановано розробку і пілотування відкритого курсу з міжкультурної комунікації впродовж усього життя.

Одне із завдань проєкту полягає в розвитку мережі європейських університетів, університетських культурних центрів, студентських спілок та інших подібних підрозділів для сприяння участі студентів та працівників закладів у різних неформальних культурно-мистецьких заходах.

«Участь Університету Короля Данила в проєкті «CAMINO» дасть змогу здобути важливий сьогодні досвід, оскільки сприяє культурному обміну та розумінню цінностей Європейського Союзу. Інтеграція в такий проєкт розширює можливості студентів та викладачів в аспекті освітнього і культурного зростання. Більш того, проєкт зайвий раз підкреслює наші зобов’язання щодо протегування глобальній співпраці та розвитку міжнародних зв’язків», –розповідає про важливість проєкту проректор із міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку УКД Максим Карпаш.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...