Мед Атлант

“Її важко зламати”: посестра Катерина Цепух — про звільнену з полону дівчину-морпіха

Звільнена з полону бойова медикиня 36 бригади морської піхоти Галина Федишин — сильна духом. Тож її спілкування у російській неволі українською мовою було принциповим.

Про це в ефірі національного марафону розповіла її подруга Катерина Цепух, передає Суспільне.

“В неї були свої принципи й Галя їх дотримувалася. Те, що вона розмовляла українською мовою, для мене — не новина. І я не дивуюся, бо Галинка — сильна духом дівчина і її важко зламати. Вона досягає своїх цілей”, — розповіла подруга.

Катерина Цепух

Катерина Цепух та Галина Федишин разом служили в одній з механізованих бригад. Зараз військовослужбовиця перебуває в декретній відпустці. Про звільнення з полону їй розповіла матір Галини.

“Я дуже сильно переживала і підтримувала зв’язок з її мамою. Це — неймовірні емоції, коли вчора почула дзвінок і слова мами: “Нашу Галинку звільнили”. Це для мене було щастя й одна з найкращих новин наразі”, — ділиться Катерина Цепух.

За її словами, матір Галини Федишин дізналася, що донька в полоні жива, лише півтора місяця тому.

“Практично нічого не було відомо, лише півтора місяця тому дали знати, що вона жива. Раніше жодних новин про Галинку не було. Скільки мама не писала листів, відповіді не було”, — додає Катерина Цепух.

Тож звільнення Галини Федишин з російської неволі — найкращий подарунок для її рідних та близьких, завершує Катерина Цепух.

Що відомо про бойову медикиню Галину Федишин

Галина Федишин — родом із села Сваричів Рожнятівської громади. Вона служить бойовою медикинею у 36 окремій бригаді морської піхоти. 7 квітня 2021 року президент Зеленський нагородив Галину Федишин орденом “За врятоване життя”.

На війні медикиня отримала поранення та потрапила в полон під час виходу з “Азовсталі” у травні 2022 року. Тоді ж у неволю потрапив і її хлопець-військовий, який родом із Донеччини.

Росіяни декілька разів імітували її вивезення на обмін, але повертали назад до місця утримання.

3 січня 2024 року під час найбільшого від початку повномасштабного вторгнення обміну полоненими Галина Федишин повернулася додому.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...